Mesemondó Barnabás meséi

A Tökéletes Ajándék

2015. december 12. - Mesemondó Barnabás

ajandek.pngHol volt, hol nem volt, volt egyszer egy anyuka, aki meg akarta venni a gyermekének a Tökéletes Ajándékot.

Három héten keresztül minden nap bújta az újságokat, és járta a kicsi és a nagy boltokat. Megnézett minden lehetséges játékot, ruhát, ami csak eszébe jutott. Három hétbe telt, már majdnem Karácsony volt, de megtalálta! Egy üzlet katalógusában látta, rákeresett neten is, és csakis jókat írtak róla.

Azonnal felkerekedett, hogy megvegye. Három órán keresztül kellett sorba állnia, de türelmesen kivárta, mert csak az lebegett a szeme előtt, hogy ez a Tökéletes Ajándék. Olyan szerencsés volt, hogy a nagy kereslet ellenére volt még belőle, így be is csomagoltatta, és győzedelmes mosollyal vitte haza.

Másnap, Karácsony este a fa körül állt a család, és bontották ki az ajándékokat. Édescukorfalat is kibontotta a Tökéletes Ajándékot, és nagyon örült is neki. De kb. csak egy órát játszott vele, aztán visszatért a régi játékaihoz.

Az anyuka szomorú lett. Olyan sok időt és energiát fordított a Tökéletes Ajándék megtalálására, hogy rossz volt látni, hogy csak ennyi ideig tartott a varázsa. Amikor este ágyba bújtatta csemetéjét, akkor is még rossz kedve volt. Meg is kérdezte Édescukorfalat:

- Anya, mi a baj?
- Semmi édesem... csak azt hittem, hogy jobban fog tetszeni az ajándék, amit kaptál.

- Anya, hisz nagyon tetszik, és még sokszor fogok vele játszani. De sokkal jobban örülök annak, hogy minden este Te bújtatsz ágyba, és puszit adsz és megsimogatsz, és itt vagy velem. Ez sokkal többet ér minden ajándéknál.

Az anyuka szeméből könnycseppek indultak rövid vándorútjukra, hogy pillanatokkal később bepöttyözzék Édescukorfalat pizsamáját. A kislány felállt az ágyban, és egy nagy ölelés közben suttogta:

- Szeretlek, anya! És annyira jó, ha együtt vagyunk, hogy inkább ne kapjak semmit sem, de itt legyél...

Akkor gondolt bele az anyuka abba, hogy az utóbbi hetekben milyen sok időt is pazarolt el a Tökéletes Ajándék megtalálására. Sok-sok időt, amit Édescukorfalattal tölthetett volna. Azóta változtatott a nézetein, és nem is keres Tökéletes Ajándékokat. Viszont minden este mesél Édescukorfalatnak, és együtt rajzolják le másnap reggel, hogy miket álmodtak.

És a Tökéletes Ajándékkal mi történt? Ő az egyik polcon csücsül, és örömmel nézi, hogy a család milyen boldog, amióta elfelejtette őt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenmese.blog.hu/api/trackback/id/tr688159210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása